Leden

Dutch Outdoor Group is, zoals de naam al doet voorkomen: een groep Nederlanders met een passie voor outdoor. Op dit moment bestaat de groep uit 5 leden, allemaal met hun eigen specialiteit. Ons doel is om de schermjunkies te laten zien dat er meer is dan gaming en vlogs. Pak je spullen en ga er op uit, laat je uitdagen! Op ons YouTube kanaal ‘’Dutch Outdoor Group’’ uploaden wij video’s waarmee wij de kijkers proberen te overtuigen de telefoon even een middagje weg te leggen en lekker naar buiten te gaan, of in ieder geval iets actiefs te ondernemen!

Floris

Houd net iets te veel van buiten

Grafisch ontwerper met een voorliefde voor het buitenleven. Hutten bouwen en vuurtjes stoken zijn tijdloos, ik ben eigenlijk nooit opgehouden met het blijven ontdekken en verfijnen van mijn survival vaardigheden. In 2010 ben ik samen met een vriend begonnen met het delen van mijn kennis op het gebied van camouflage. Dit deden wij op ons YouTube kanaal: Tactical Ghillies. Inmiddels doe ik dit samen met Martijn, en zijn wij samen verantwoordelijk voor de jaarlijks terugkerende ghillie meeting.

Tegenwoordig is iedereen online, maar we weten allemaal dat er in iedereen een huttenbouwer verscholen zit die schreeuwt om even de handen uit de mouwen te steken. Daarom heb ik er voor gekozen om het concept van Dutch Outdoor Group op te richten. Hiermee proberen we iedereen die net iets te lang achter zijn scherm zit naar buiten te lokken met leuke uitdagingen en enthousiasmerende video’s!

Floris in volledige outdoor outfit

Bastien na een hardloopwedstrijd eindhoven

Bastien

Buitenmens en fröbelaar in de dop

Van mijn HAVO ben ik eigenlijk direct naar het leger gegaan en heb daar drie jaar gewerkt. Veel van de wereld al gezien en al veel meegemaakt. Maar daar komt mijn interesse voor “the great outdoors” niet vandaan. Vanaf kinds af aan was ik altijd buiten te vinden met hutten bouwen, daarna ben ik begonnen met het maken van ghillie suits (daar ken ik Floris ook van) en besteedde ik weekenden lang in de bossen, al was het regen of zonneschijn.

Als je dan buiten bent raak je er een soort van verslaafd aan, misschien is het de geur, misschien is het de rust, wat het ook is ik ben het liefst (alleen) in de buitenlucht om mij te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken.

De titel fröbelaar in de dop komt omdat ik eigenlijk liever iets maak als het valt te maken dan dat ik het koop. Ik kan veel maar ben nergens goed in. Op het moment ben ik mij aan het verdiepen in het werken met leer en staal (zoals te zien is in mijn filmpje over de bijl smeden te zien is).

k zal ook niet snel stoppen met iets nieuws te proberen en er komen zeker nog veel filmpjes over hoe ik dingen maak.

Ga naar buiten, blijf verbeteren, maar vooral: Have fun in what you do!


Jean

Outdoor craftsmen


Djimmer

Bushcraft Expert


Martijn

Techneut in het wild

Ik werk met computers, full-time zit ik op een kantoor gebogen achter een laptopscherm.. en dan vraag je je af: Wat doet deze jongen op de Dutchoutdoor website?

Niet alleen omdat ik de eer heb om mijn creativiteit te storten in de techniek van Dutchoutdoor heb ik samen met Floris al veel avonturen opgezocht, video’s gemaakt en evenementen georganiseerd (voor Tacticalghillies). Sportiviteit zit in mijn aderen en zelf zoek ik ook graag de buitenlucht op als ik de kans krijg (<- vaak te weinig).

Dutchoutdoor is dan ook het excuus voor mij om de vrijheid van het bos, of de klimwand op te zoeken!

Martijn op klimtoren Kardingen Excalibur